Jedan od glavnih ciljeva kolegija Sport u kulturi Dalekog istoka je upoznati studente/ice sa sportom kao fenomenom, odnosno s njegovom ulogom i važnošću u društvima i kulturama Dalekog istoka. Raznolikim sadržajima iz različitih struka ukazat će se na iznimnu važnost interdisciplinarnog pristupa sportu kao fenomenu, kao i specifičnim regionalnim sportskim praksama. Naglasak će biti stavljen na upoznavanje studenata sa tradicionalnim istočnjačkim konceptima borilačkih sustava ( kineskih – Yong chun (Wing Tzun), Taiji (Taijiquan) ; japanskih – nanbudo, aikido, judo, jujutsu; korejskih – taekwondo i sl.), također i joge kao sustavne i autentične indijske metode. Spomenute vještine pomno će se sagledati u kontekstu suvremenosti, s naglaskom na primjenu u svakodnevnom životu (bez obzira dob, spol, naobrazbu te kulturnu i vjersku pripadnost), kao i doprinosu na zdravlje subjekata. Kolegij također sadržava posebne upute u vezi specifičnih zdravstvenih tegoba. Različitost profila znanstvenika izvoditelja kolegija studentima će omogućiti stjecanje sveobuhvatne slike kultura Dalekog istoka, proširit će kulturne horizonte i otvoriti nove mogućnosti komunikacije i međuljudskih odnosa.

Jedan je od glavnih ciljeva kolegija Čovjek i sport upoznati studente/ice sa sportom kao fenomenom, s njegovom ulogom u društvu i njegovom važnosti za suvremenog čovjeka te njegovim utjecajem na svakodnevnicu, politiku, umjetnost, kulturu i ostale aspekte suvremenog društva. Također za cilj ima stvarati svijest kod studenata/ica o važnosti bavljenja sportom za zdravlje i cjelokupni osobni razvitak. Svojim raznolikim sadržajima iz različitih struka nastoji ukazati na iznimnu važnost interdisciplinarnog pristupa sportu kao fenomenu, ali i zdravom načinu života. Različitost profila znanstvenika izvoditelja kolegija doprinosi prikazu sporta kao otvorenog, kompleksnog i dinamičnog sustava. Studente/ice će se upoznati sa uzrocima i posljedicama današnjeg fenomena sporta s obzirom na spol, različite kulture, sa poviješću sporta kroz pregled razvoja olimpizma te s integracijom sporta i društva u svakom smislu. Osim toga, bit će upoznati i s negativnim učincima bavljenja sportom kao npr. nasilje i doping.

Ovaj virtualni kutak uključuje informacije koje se odnose na sportska natjecanja na razini visokih učilišta u Hrvatskoj ali i na međunarodnom nivou. Takav skup obavijesti sadrži, naravno, niz informacija o treninzima i pripremnim aktivnostima timova Filozofskog fakulteta za izlazak na sportska borilišta.