Sadržaj kolegija:

Kolegij uključuje nekoliko cjelina: kroz predavanja i seminare tematski će se obrađivati kvalitativni metodološki pristupi s fokusom na a) karakteristike i primjenjivost određenih kvalitativnih metoda (pristupa), b) elemente procesa kvalitativnog istraživanja, c) strukturu idejnog nacrta istraživanja.

Način polaganja ispita i studentske obaveze:

Uvjeti za dobivanje potpisa i izlaska na završni ispit:

·        Studenti/studentice su obavezni prisustvovati nastavi (predavanja, seminari, radionice) - dozvoljeno je izostati tri puta bez obzira na razloge.

·        Studenti/studentice su obavezni redovito čitati seminarske tekstove i participirati u diskusiji (svi). Studentice/studenti su obavezni barem jednom tokom semestra moderirati seminarsku raspravu i pripremiti pitanja za raspravu o zadanom tekstu. Krajnji rok za odabir termina/teme je četvrti tjedan od početka nastave.

·        Studenti/studentice tokom semestra polažu kolokvij. Na temelju tri pročitana znanstvena rada pišu prikaz koji uključuje identifikaciju glavnih teorijsko-konceptualnih i metodoloških obilježja zadanog teksta (detalji u zasebnom dokumentu).

Način provjere znanja: pismeni rad (nacrt istraživanja) u kojemu se primjenjuje kvalitativni pristup u analizi teksta                                                                      

Cilj kolegija: Upoznavanje s kvalitativnom  metodologijom i pojedinim metodama istraživanja teksta, razumijevanje konceptualizacije istraživanja i sposobnost osnovne primjene određene metode u praksi.


Razina studija: diplomski
ISVU šifra kolegija: 131637
Broj ECTS bodova: 6
Semestar: zimski