Nedostupnost sustava Omega radi prekida veze i obavjestavanje

Nedostupnost sustava Omega radi prekida veze i obavjestavanje

napisao/la Jasmin Klindžić -
Broj odgovora: 0

Postovane korisnice i korisnici sustava Omega,

kao što ste i sami iskusili, nakon fizičkog oštećenja optičkog kabela koji osigurava vezu zgrade FFZG i ostatka interneta jučer, 8.11.2023. u 14.06h, došlo je do prekida mrežne povezanosti i nemogućnosti korištenja brojnih mrežnih usluga smještenih na poslužiteljima u zgradi FFZG, uključujući i sustav Omega. Sustav je neometano radio, ali mu niste mogli pristupiti izvan zgrade FFZG.

Obavijest o tome, kao i uvijek do sada, smo objavili na jedinoj mogućoj adresi - Facebook stranici sustava Omega, dostupnoj ovdje:

https://www.facebook.com/omega.ffzg.hr

Otprilike 5000 osoba prati tu stranicu i informaciju o prekidu mrežne povezanosti su dobili u razmjerno kratkom roku (tj. u 14:14h). Isto tako, sve informacije o mogućoj uspostavi mrežne povezanosti su objavljene čim smo saznali za njih.

Ako želite primati pravovremene obavijesti o dostupnosti sustava Omega, kliknite na "Like" ili "Follow" na toj stranici. Ako ne koristite Facebook, možete u bilo kojem internetskom pregledniku otvoriti tu adresu i vidjeti zadnjih par obavijesti.

Ako postoji problem s mrežom, ne možemo vam poslati poruku e-pošte, ne možemo to objaviti na našem webu ili sustavu (jer im vi ne možete pristupiti u tom trenutku).

S poštovanjem,

Jasmin Klindžić

voditelj Centra za potporu e-učenju FFZG