Poruka Dekanice i molba studenata

Poruka Dekanice i molba studenata

napisao/la Jasmin Klindžić -
Broj odgovora: 0

Poruka Dekanice FFZG:

Poštovane nastavnice i poštovani nastavnici,

Vijeće studenata poslalo je molbu koju vam prosljeđujemo. Smatramo da su naši studenti stvarno u izuzetno složenim okolnostima pa vas molimo da zahtjeve koje im postavljate u okviru kolegija prilagodite ovom specifičnom trenutku.

MOLBA STUDENATA: Vjerujem da ste upoznati s novonastalom situacijom u Zagrebu koja se dogodila zbog više jakih potresa i nadam se da ako ste ih iskusili, niste pretrpjeli značajne posljedice. Posljedice potresa su značajne za studente s druge strane, i to na više razina. Osim poteškoća s internetskom vezom, dio studenata u Zagrebu ostao je bez struje, a možda i najznačajnija posljedica je materijalna šteta koju su neki studenti pretrpjeli, kao i to da je značajan broj studenata preseljen iz Studentskog doma Cvjetno naselje u druge studentske domove kako bi se osigurao smještaj za ljude koji su izgubili sigurno mjesto noćenja. Uz psihološke posljedice na studente koji su se našli u situaciji s ograničenim resursima i hitnim preseljavanjem, ovi problemi zahtijevaju značajno vrijeme i rad za rješavanje istih i povratak u normalu. Budući da su studenti i dalje obvezni obavljati svoje fakultetske dužnosti, što uključuje mnogo čitanja i pisanja popratnih dokumenata, za što su potrebni i struja i internetska veza za dostupnost literature, kao i adekvatan prostor za rad, molim vas u ime svih studenata da proslijedite ovaj mail profesorima uz zamolbu da imaju razumijevanje za situaciju u kojoj su se mnogi studenti našli i produlje rokove za izvršavanje obaveza koje studenti imaju uz razumijevanje svakog eventualnog kašnjenja. Nadam se da produljavanje rokova neće imati pretjerani utjecaj na kvalitetu i protočnost nastave, a studentima bi iznimno mnogo značilo kada bi profesori pokazali solidarnost u ovome izvanredno stresnom i improviziranom scenariju koji se nadovezao na već postojeću situaciju s koronavirusom.
--------

CPEU POJAŠNJENJE:

Radnice i radnici u CPEU (i Kafka) stoje na raspolaganju svim nastavnicima i studentima vezano uz tehničku provedbu produljenja rokova, prilagodbe načina izvođenja online nastave i slično. I poručujemo vam kako je najbitnija vaša sigurnost i zdravlje, a obrazovni proces će se odviti svojim tempom. Hvala vam svima na trudu!

Drage nastavnice i nastavnici, sukladno molbi studenata, molimo vas da ako koristite BigBlueButton, da svakako snimate svoja predavanja i ako idu uživo (jer time omogućavate asinkroni pristup studentima kasnije, posebno onima koji nisu u mogućnosti pristupiti u isto vrijeme). Isto tako, možete uvijek koristiti i tekstualne aktivnosti poput Foruma (umjesto Chat, za koji studenti moraju biti online u realnom vremenu s vama). Možete zadati i aktivnosti Zadaća koje nemaju fiksni datum predaje (ali studentima u tekstualnoj uputi recite do kada bi OKVIRNO bilo OK da predaju). Naravno da smo svjesni da su ovo zdravorazumske upute, samo pojašnjavamo tehničke mogućnosti. Hvala vam svima neizmjerno na trudu.

Za sva pitanja, javite se na cpeu@ffzg.hr

S poštovanjem,

Jasmin Klindžić

voditelj Centra za potporu e-učenju FFZG